TIPS VOOR HET BEREIDEN VAN VLEES
Biefstuk is een geliefd stuk vlees. Het is snel klaar en erg lekker. Als je biefstukken rosé van binnen wilt hebben duurt het bakken 2 minuten korter dan in het recept. Wil je ze "well done", bak ze dan 3-5 minuten langer. Bij dit vlees staat of valt de smaak bij de bereiding. Zit het bijvoorbeeld te lang in de pan, dan wordt het vlees taai.
Wist je dat het laten rusten van de biefstuk voorkomt dat de sappen eruit lopen? Dit gebeurt wel als je het vlees gelijk zou aansnijden.
- HACHEE
ingredienten:
- 750 gram riblappen van Bij Loek
- 5 eetleppels vloeibare bak en braad boter
- 3 uien
- 1 runderbouillonblokje
- 2 eetlepels azijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- HAMBURGER
- ROSBIEF
- SUCADELAPPEN
ingredienten:
- 600 g sukadelappen van Bij Loek
- 4 eetlepels vloeibare bak en braad boter
- 1 ui
- 4 laurierblaadjes
- 1 runderbouillonblokje
- ENTRECOTE
Wist je dat het kleine vetrandje zijn smaken afgeeft aan het vlees. Het vetrandje moet dan ook niet worden verwijderd.
Als je hier echt niet van houdt, snij het vetrandje dan pas weg na het bakken.
- RIBEYE
Wat de ribeye zo smaakvol maakt is de dooradering van het vet. Het is een stuk vlees uit een deel van de ribben van een rund. De ribeye komt uit een deel van het rund wat richting de poot gaat. Het heeft veel bewogen en daardoor vol van smaak.